Енергетичний гігант Алжиру Sonatrach планує вкласти не менше 70 млрд дол. протягом найближчих 20 років у використання сланцевого газу в пустелі на півдні. Про це заявив директор компанії сказав, що його керуючий директор Саїд Сахнун.
slanec-gaz-14-10-2013
Компанія має намір просуватися вперед зі своїми планами, незважаючи на величезні протести громадськості в області Ін-Салах, на півдні Сахари, де минулого місяця було оголошено про розвідувальне буріння. Школи, підприємства та державні установи в цій області з початку року закрили, щоб продемонструвати свою стурбованість з приводу екологічних наслідків, які матимете видобуток нетрадиційного газу. Саїд Сахнун визнав, що Sonatrach могли б зробити більше, щоб розвіяти стурбованість громадськості, але наполягає на тому, що вона є необґрунтованою.

Sonatrach сподівається видобувати приблизно 20 млрд кубометрів сланцевого газу на рік з 200 бурових майданчиків, підкреслив директор компанії.

Нагадаємо, Алжир є третім за величиною постачальником природного газу до Європи, але його вуглеводневий сектор постраждав за останнє десятиліття через відсутність іноземних інвестицій.

Оставьте комментарий