Великобританія вважає неефективним прийняття єдиного європейського законодавства з видобутку сланцевого газу. Про це йдеться в офіційному листі британського прем’єра Девіда Кемерона до голови Єврокомісії Жозе Мануелу Баррозу.
burova
Текст документа наводить Business Green.

«Я не схвалюю прийняття нового законодавства, що забере тривалий час і створить невизначеність, що є важливою причиною для побоювань», – йдеться у документі. Лист був надісланий у Брюссель ще 2 грудня, однак про нього стало відомо лише зараз.

На думку британського прем’єра, єдині європейські норми з видобутку сланцевого газу можуть ускладнити бюрократичні формальності, створити невизначеність інвестиційного клімату і загальмувати капіталовкладення у даній сфері.

Видобуток сланцевих газу і нафти проводиться із застосуванням технології гідравлічного розриву пластів (фрекінгу). Це передбачає накачування під землю токсичних хімікатів. Їх застосування може призвести до забруднення ґрунтових вод.

Влади європейських країн по-різному ставляться до фрекінгу. Уряди Німеччини і Франції наклали мораторій на застосування цієї технології. Однак британський уряд торік дозволив його застосування. У Британії сподіваються, що видобуток сланцевого газу дозволить країні обмежити експорт газу, що зростає через виснаження родовищ Північного моря. Крім того, британський уряд сподівається, що видобуток сланцевого газу дозволить знизити ціни на це енергоносії і, як наслідок, допоможе обмежити тарифи на електрику.

Оставьте комментарий