Те, що в Україні не будуть добувати сланцевий газ, не стало новиною для Ірини Сех. Вона це передбачала.
sech
Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему «Чому американська компанія Chevron покидає Олеську площу – родовище газоносних сланців?» заявила екс-голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

Водночас вона просить не поспішати з висновками. «Ми не маємо офіційної інформації від Chevron, від Кабміну чи Адміністрації Президента. Тому коментувати чітко ми зможемо тільки після того, як буде офіційна позиція. Ми можемо зараз тільки здогадуватися«, — каже вона.

За її словами, видобуток сланцевого газу – це був великий міф і велика афера Януковича. І в такий спосіб він хотів прикрити перед світом свої промахи. «Науковець львівського відділення Українського державного геологорозвідувального інституту Володимир Харкевич каже, що немає в Олеську такого сланцю, аби його було економічно вигідно добувати«, — наголошує Ірина Сех.

Вона стверджує, що ту угоду проштовхували аферисти від попередньої влади. «Януковича цікавило, щоби інвестор прийшов. А як той бізнес завершиться – його не цікавило«, — каже пані Ірина.

За словами екс-нардепа, для України ще не все втрачено. Адже українські науковці вважають, що в Україні є значні потенційні ресурси традиційних покладів вуглеводів. Але треба провести енергетичний аудит: хто газ видобуває, скільки продають, що Україна з того має і чому у геологорозвідку не вкладають ані копійки.

Оставьте комментарий