Відповідно до звіту міністерства екології Литви, головним чином нафта, а не сланцевий газ, був вироблений в литовській породі. Відкриття було зроблене під час дослідження, проведеного з породами, що мають сланцеві вуглеводні.
IMG
Після більше 500 досліджень, дійшли висновку, що головним чином рідні вуглеводні (сланцева нафта) були видобуті замість газових вуглеводнів. На свердловині Ramuciai-1 була єдина можливість досягти зони конденсату та мокрого газу.

Через аналіз дослідницької інформації, вважається, що загальних обсяг вуглеводнів, згенерованих в камені, 70 відсотків складають рідкі вуглеводні (нафта) та 30 відсотків складають газові вуглеводні.

Коментуючи неочікувані висновки дослідження, Даіва Матоньєре, заступниця міністра екології, заявила: «Результати нічого не змінюють. Для нас, як для країни, це важливо, чи це нафта чи газ в сланцевих пластах. Найважливішими є безпечний видобуток, забезпечення максимальних вигод для бюджету та громади. На даний момент міністерство екології готує нову законодавчу податкову базу для розвідки та видобутку вуглеводневих запасів. Ми маємо бути дуже підготованими, щоб ми могли розглянути новий міжнародний тендер на сланцеві запаси».

Оставьте комментарий