Комітет Європейського парламенту з питань навколишнього середовища звільнив видобуток сланцевого газу від посилених вимог щодо оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС).
31135
Переважною кількістю голосів комітет схвалив оновлення закону ЄС, яким переглядається порядок проведення ОВНС, закликавши до більшого громадського контролю.

Оновлений закон включає посилені правила із запобігання конфлікту інтересів при проведенні ОВНС, водночас він обмежує кількість винятків та бере до уваги нові екологічні фактори, такі як біорізноманіття та зміна клімату.

Спроби депутатів Європарламенту включити ранню стадію розвідки сланцевого газу до нового режиму ОВНС залишилися поза документом — за наполяганням Великобританії, Польщі, Литви та кількох інших країн-членів ЄС, що роблять великі ставки на сланцевий газ.

«Попри запити Європарламенту, обов’язкова оцінка впливу на навколишнє середовище для видобутку та розвідки сланцевого газу, безвідносно до очікуваної прибутковості, не були включені у домовленість«, — повідомив комітет.

Оставьте комментарий