Під час обговорення проекту угоди про розподіл вуглеводнів між державою Україна, компанією Шеврон Юкрейн Б. В. та ТОВ «Надра Олеська» з ініціативи депутата Львівської обласної ради Олександра Ганущина проект рішення про погодження угоди був суттєво доопрацьований.
web-shale-gas-getty
Зокрема, в тексті рішення з’явилася рекомендація Кабінету Міністрів України розробити до підписання угоди про розподіл продукцією з компанією Шеврон пакет екологічних стандартів та нормативів щодо видобутку природного газу.

Олександр Ганущин прокоментував необхідність введення в дію таких екологічних стандартів:

Під час низки заходів, котрі проводилися в рамках дискусій навколо питання “сланцевого” газу неодноразово поставало питання недостатніх стандартів у сфері видобутку газу на великих глибинах, безпеки проведення гідророзривів та утилізації технічної води та водних сполук. Представники Міністерства екології також висловлювалися про вірність тез щодо доопрацювання окремих стандартів, посилення відповідальності в частині штрафних санкцій та вимог моніторингу. Всі ці зауваження були нами опрацьовані і при прийнятті рішення обласної ради про погодження Угоди про розподіл продукції, вони були власне викладені окремим пунктом”.

Крім того, Олександр Ганущин пояснив необхідність включення до Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції депутатів Львівської обласної ради:

По-перше, це напрямок контролю за виконанням вимог викладених в Угоді. І екологічних, і економічних. По-друге, вимагатимемо налагодження дієвого діалогу з громадами де вестиметься пошук, розвідка та видобуток вуглеводнів. По-третє, – розробка нової нормативної бази та рекомендації до діючої. Думаю, роботи вистачить на всіх.

Оставьте комментарий