19.11.2014 Дніпропетровськ, Інститут проблем природокористування та екології НАН України. Пленарне засідання Сьомої міжнародної наукової конференції «Довкілля – ХХІ». Беруть участь: Дніпропетровська облдержадміністрація, Національна академія наук України, відділення наук про Землю НАН України, Інститут проблем природокористування та екології НАН України, УЕА «Зелений світ» / Друзі Землі України.

Секції:
Екологічні, економічні та соціальні проблеми видобутку сланцевого газу в Україні. Модератор Ангурець О.В.
Природно-ресурсний потенціал залучення альтернативних джерел енергії в регіоні. Модератор Ємець М.А.

А.Шапар 0:00:26, 0:11:32, 1:01:03, 1:06:58, директор ІППЕ НАН України, чл.-кор. НАН України. Про парадигму «синьої економіки», про екологічні інноваційні розробки Інституту проблем природокористування та екології.

Р.Стрілець 0:01:50, в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА. Про родовища вуглеводнів у Дніпропетровській області, про боротьбу за енергоносії, про необхідність наукового обґрунтування для прийняття управлінських рішень.

П.Хазан 0:06:26, радник голови Дніпропетровської ОДА, УЕА «Зелений світ» / Друзі Землі України. Про проблему сланцевого газу, про необхідність використання відновлювальних джерел енергії, про створення громадської екологічної ради при Дніпропетровській ОДА.

О.Ангурець 0:37:06, голова екологічної ГР при Дніпропетровській ОДА, УЕА «Зелений світ» / Друзі Землі України. Про критичний стан екології у світі, про фрекінг, який не є альтернативним енергоносієм, про перегляд договору по сланцевому газу з компанією «Шелл».

В.Ловчиновський 0:50:32, еколог, Green Video. Про непрозорі дії компанії «Шелл» в Україні, про кабальні умови угоди з «Шелл», про відсутність в Україні нормативної і технічної бази для видобутку сланцевого газу.

Виступ із залу 1:04:16. Про вигоду для «сім’ї» і корупційний механізм угоди з компанією «Шелл».

Оставьте комментарий