КНР взяв курс на значне збільшення видобутку сланцевого газу. Про це пише ділове видання «Мейжи цзінцзі синьвень». Частка сланцевого газу в загальному обсязі всього видобутого газу Китаєм сягне 15%.
109
«У минулому році на території Китаю були пробурені 200 свердловин. Таким чином, у нас вже працює більше 400 свердловин. В осяжному майбутньому число свердловин буде збільшуватися на кілька сотень щорічно«, — цитує видання провідного аналітика «China National Offshore Oil Corporation» Ченя Вэйдуна.

За словами аналітика, збільшення видобутку газу знизить потреба Китаю в купівлі газу в інших країнах та споживання вугілля, яке є основним джерелом викидів в атмосферу Землі».

Видання відзначає, що Китай знизить видобуток вугілля у зв’язку з прийнятими на себе зобов’язаннями перед іншими країнами. У листопаді 2014 року КНР та США домовилися зменшити викиди парникових газів майже на третину протягом найближчих 20 років.

Поки невідомо, як відреагують в Росії на плани Китаю. Газпром бореться за збереження своєї могутності, намагаючись заручитися підтримкою Китаю. Чотири роки тому Газпром показав квартальний прибуток у 16,2 млрд доларів, в останньому ж кварталі 2014 року його прибуток склав ледь 1,6 млрд доларів.

Оставьте комментарий