У Львівській облраді переглянули договір із компанією Chevron про видобуток сланцевого газу на Олеській площі та виключили посередника СПК «Геосервіс», яка належала колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому.
stavizki20140120
Про це розповів голова постійної комісії Львівської облради з питань екології природних ресурсів та рекреації Олексій Балицький.

За його словами, 10%, які, відповідно до договору, мали б належати СПК «Геосервіс» передадуть на потреби місцевої громади.

«Найбільшим досягненням у видобутку сланцевого газу буде відкритість і прозорість у відносинах між інвестором і громадськістю», – запевнив голова комісії.

Він також додав, що поки на території Олеської площі розвідувальні роботи не ведуться. Їх планують розпочати цього літа. Коли саме, Балицький не уточнив.

Нагадаємо, 3 жовтня 2013 року депутати Львівської обласної ради погодили проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть в межах ділянки Олеська, між компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та «Надра Олеська».

Тодішній радник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко розповідав, що на стадії досліджень «Chevron» планує вкласти $354 млн, а загалом підприємство планує інвестувати $25 млрд у видобуток сланцевого газу на Львівщині.

Оставьте комментарий