Новий тендер на розвідку та виробництво сланцевого газу в Західній Литві може відбутися вже в травні-червні поточного року. Про це заявив міністр охорони навколишнього середовища Литви Валентінас Мазуроніс.
IMG
Він відзначив, що деякі з необхідних для цього законодавчих актів вже підготовлені, інші – перебувають на стадії опрацювання. «Ми вважаємо, що тендер можна проводити вже наприкінці травня чи в червні, а тому маємо рухатися в цьому напрямку», − додав міністр.

На думку Валентінаса Мазуроніса, найближчим часом потрібно затвердити ставки податків на нафту й сланцеві ресурси. Це необхідно для того, щоб потенційні учасники конкурсу знали, чого їм слід очікувати від оподаткування в цій галузі. І хоча всі питання, пов’язані з податками на нафту та сланцеві ресурси за умови схвалення урядом ще потребуватимуть і схвалення Сейму, уряд вже готовий підготувати всі необхідні законодавчі акти. На сьогодні в Литві обговорюють кілька можливих варіантів оподаткування, але за словами міністра, середній рівень податку на сланцеві ресурси складе, скоріш за все, 15%, як це пропонувалося раніше.

Нагадаємо, торік литовські політики розглядали можливість встановити 40-відсотковий податок на сланцевий газ, який за умови його прийняття став би найбільшою в цій галузі податковою ставкою в світі.

Оставьте комментарий