У Львові проходить громадське обговорення проекту угоди про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться на Олеській площі.
web-shale-gas-getty
За словами Ірини Сех, голосування щодо угоди може відбутися вже завтра на сесії Львівської обласної ради. Проект рішення про включення до порядку денного питання погодження угоди з Шеврон вже зареєстровано в обласній раді.

В громадських слуханнях беруть також участь радник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко, голова Львівської обласної адміністрації Віктор Шевчук, заступник директора Центру економічного розвитку при коледжі урбаністики Державного університету Клівленда доктор Ірина Лендел, представник Національного екологічного центру України в Громадській раді при Державному агентстві водних ресурсів України Віктор Мельничук, інші науковці, політики та представники органів місцевого самоврядування.

Виступаючі серед іншого звертали увагу на необхідність детальної екологічної оцінки потенційного впливу видобування сланцевого газу на довкілля, врахування природних розломів в товщі геологічних порід при виборі ділянок для буріння, необхідність фінансування природоохоронних витрат в регіоні тощо.

Під стінами обласної ради відбувається протест проти видобування сланцевого газу, в якому беруть участь близько 20 осіб.

Оставьте комментарий