Мiжвiдомча комiсiя з органiзацiї виведення й виконання угод про розподiл продукцiї розглядає варiанти виведення товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю «СПК-Геосервiс» (Київ) зi складу учасникiв угод про розподiл продукцiї на Юзiвському (Донецька й Харкiвська областi) i Олеському (Львiвська область) газових родовищах.
1402437
Про це журналiстам на брифiнгу повiдомив Мiнiстр екологiї й природних ресурсiв Андрiй Мохник.

«На порядку денному засiдання Мiжвiдомчої комiсiї з органiзацiї виведення й виконання угод про розподiл продукцiї 4 квiтня виносилося питання виведення зi складу учасникiв угод про розподiл продукцiї на дiлянках Юзiвська й Олеська СПК-Геосервiс«, — сказав вiн.

З слiв мiнiстра, на засiданнi було запропоновано кiлька варiантiв виведення «СПК-Геосервiс» зi складу учасникiв УРП на зазначених дiлянках.

  • Перший варiант — вiдступ ТОВ «СПК-Геосервiс» своєї частки в статутному капiталi ТОВ «Надра Олеська» i ТОВ «Надра Юзiвська» на користь ТОВ «Надра Олеська» i ТОВ «Надра Юзiвська» або дочiрньому пiдприємству Нацiональноi компанii «Надра Украiни» або iншого державного пiдприємства.
  • Другий варiант — вихiд ТОВ «Надра Юзiвська» i ТОВ «Надра Олеська» з УРП на дiлянках Юзiвська й Олеська з передачею права участi в зазначенi угоди на користь iншоi контрольованоi державою компанii.
  • Третiй варiант — змiни учасникiв (засновникiв) ТОВ «СПК-Геосервiс» на користь контрольованих державою компанiй.
  • Четвертий варiант — виведення з учасникiв господарюючих суб’єктiв з боку Украiни.

Мохник пiдкреслив прiоритетнiсть передачi права участi в УРП на користь спецiально створеного товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю, що буде перебувати пiд стовiдсотковим контролем держави.

Це, на його думку, дозволить державi уникнути iстотних матерiальних ризикiв, пов’язаних з виконанням умов УРП.

Як повiдомляло агентство, у лютому 2012 Державна служба геологiї й надр визначила переможцем конкурсiв з вiдбору компанiй, з якими «Надра України» створить пiдприємства для розробки Юзiвської i Олеської вуглеводневих площ у рамках майбутньоi угоди про роздiл продукцiї, компанiю «СПК-Геосервiс», кiнцевi бенефiцiарiї якої залишаються невiдомими.

У травнi 2012 Кабiнет Мiнiстрiв затвердив переможцями конкурсу на укладення угоди про розподiл продукцiї британсько-нiдерландський концерн Shell на Юзiвськiй (Донецька й Харкiвська областi) газової площi й компанiю Chevron (США) — на Олеськiй площi (Львiвська область).

Оставьте комментарий