Міністерство енергетики та вугільної промисловості розраховує в I кварталі 2014 р. зняти всі питання за угодами про розподіл продукції з іноземними компаніями. Про це повідомив в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький після селекторної наради в міністерстві, передає кореспондент РБК-Україна.
9d554f4-99b63f1-vn1
«Розраховую, що ми всі технічні та нагальні питання відносно всіх договорів, угод про розподіл продукції, які знаходяться вже в практичній стадії, завершимо в першому кварталі і перейдемо до наступних питань щодо нових конкурсів та укладення майбутніх угод«, — сказав Ставицький.

Він повідомив, що в цьому році інвестиційна програма компанії Shell становитиме 178 млн дол.

«Щодо компанії Shell інвестиційна програма вже затверджена міністерством як органом, уповноваженим Кабінетом Міністрів з цього питання. В цьому році це інвестиції 178 млн дол., які будуть вкладені в проект на Юзівській ділянці«, — зазначив в.о. міністра.

Він також додав, що завершилася підготовка до підписання операційного угоди з компанією Chevron.

«Ми завершили підготовку підписання операційної угоди з компанією Chevron. Сесія облради, де ми відзвітували, що відбулася у Львові дві доби тому, були присутні наші представники. Ми відзвітували перед обласною державною адміністрацією з тих зобов’язань, які були взяті на себе«, — повідомив Ставицький.

Ще одне УРП також планують підписати в першому кварталі.

«Щодо інших УРП також на мілководному шельфі, я маю на увазі Енні, ЕДФ («Ені Юкрейн Шеллоу Вотерс», «ЕДФ Юкрейн Шеллоу Вотерс»), відпрацьовано повністю і парафовано угоду, також операційне. Розраховую, що в першому кварталі ми завершимо юридичні питання і підпишемо цю угоду… За угодою з EххonMobil, також ми парафували угоду, відправили нашим партнерам, очікуємо від них відповідь«, — сказав Ставицький.

Він зазначив, що іноземні компанії, незважаючи на складну політичну ситуацію, продовжують співпрацю.

«Наші партнери з розумінням ставляться до ситуації, яка відбувається в державі, і це не впливає на наші стосунки між державою і нашими інвестиційними партнерами«, — сказав в.о. міністра.

Оставьте комментарий