У неділю, 17 листопада, мешканці села Сівка-Войнилівська Івано-Франківської області провели акцію протесту проти заборони видобуту сланцевого газу.
chevron
Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі руху «Вільний простір».

«У с. Сівка-Войнилівська нещодавно створили територіальну громаду, на котру чинить тиск прокуратура й обласні чиновники. Втім, мешканці проігнорували заяви можновладців та заборонили видобуток сланцевого газу на своїй території. Перед тим селяни переглянули декілька фільмів про видобуток сланцевого газу на території Польщі, США та Сході України. Люди почали масово свторювати територіальні громади та брати керування країною у свої руки», – йдеться у повідомленні.

Нагадаэмо, що 20 вересня депутати Івано-Франківської облради на позачерговій сесії підтримали проект угоди щодо видобутку сланцевого газу компанією Chevron Ukraine B.V. Це рішення дозволило розробку Олеської газової площі.

3 жовтня Львівська облрада також погодила проект угоди про видобування сланцевого газу у Львівській області компанією «Chevron». За це рішення проголосували фракції УДАРу та «Батьківщини», ВО «Свобода» голосувала проти.

Раніше в Україні вже було укладено таку ж угоду із компанією «Shell». Роботи, які розпочала компанія у Харківській області, підтвердили тут наявність нетрадиційного газу.

Радник міністра та природних ресурсів Володимир Ігнащенко раніше розповідав, що на стадії досліджень «Chevron» планує вкласти 354 млн доларів, а загалом підприємство планує інвестувати 25 млрд доларів у видобуток сланцевого газу на Львівщині.

Оставьте комментарий