Виступ Олексія Василюка, заступника голови ВГО «Національний екологічний центр України».

Останніми роками утворилася прірва між громадськістю і Мінприроди, яка формувалася по причині відсутності політичної волі. Коли пана Ставицького поставили міністром екології та природних ресурсів, міністерство перетворилося в міністерство сланцевого газу. Коли він став міністром енергетики і вугільної промисловості, в Україні стало два міністерства сланцевого газу. Який може бути діалог з такою владою, адже сланцевий газ — це катастрофа, проти якої виступають більшість країн світу, більшість громадськості.

По інших питаннях те само.

Якщо колишній президент Янукович категорично проти створення природоохоронних об’єктів, то 8 не підписаних указів лежить у нього на столі. Лісова галузь теж жодним чином недоторкана, жодні скарги на неї не діють, тому що екс-керівник лісової галузі пан Сівець влаштовує президентській родині відпочинок на природі. Як при цьому можна боротися з порушеннями в лісовій галузі? Ніяк.

Сьогодні ми маємо припущення, що з приходом нової влади на хвилі майдану, ця прірва розірветься. Сьогоднішня зустріч звичайно не змініть всього, але з неї дійсно може початися діалог громадськості і експертів з Мінприроди.

Оставьте комментарий