Уряд Південно-Африканської республіки найближчим часом видаватиме ліцензії на розвідку та буріння свердловин зі сланцевим газом методом гідророзриву пласту. Про це заявив Президент ПАР Джейкоб Зума.
пар
Вінзазначив, що має величезну надію на те, що нинішня влада та всі відповідні уряди «знайдуть практичні можливості для зміцнення економічних можливостей газового сектору».

За нещодавніми оцінками, ПАР має величезні запаси сланцевого газу. Експерти вважають, що держава має до 390 трлн куб. футів запасів газу, придатних до видобутку.

При цьому Зума не сказав, коли уряд почне видавати ліцензії на розвідку нетрадиційного газу та за яких умов ці ліцензії будуть видаватися.

Розвідка сланцевого газу, як очікується, полегшить енергодефіцит, з ким стикнулася країна після постійних перебоїв з подачею електроенергії протягом дев’яти місяців поспіль.

«Ми як і раніше продовжуватимемо розвиток енергетичного міксу, оскільки енергетична безпека має вирішальне значення для економічного зростання та соціального розвитку«, — сказав Зума.

Оставьте комментарий