Виступ Олесі Петрович, головного спеціаліста Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України.

Багато працюю з громадськістю, знаю, як працюють наші парки і заповідники, знаю про всі проблеми в нашій державі. 200 працівників Мінприроди нездатні впоратися з жадобою всіх громадян країни заробити як можна більше грошей, взявши те, що ніхто не може захистити: природні ресурси, воду, повітря, газ, вугілля, продукти харчування, землю — те, завдяки чому ми живемо. Досягнення успіху залежить не від Міністерства, а від кожного громадянина нашої країни.

Чи впорається з цим країна, залежить від громадськості. Це тисячі людей, які можуть допомогти Міністерству управляти, керувати, досягати позитивних результатів. Без громадського контролю жоден міністр, жоден заступник міністра, жоден працівник міністерства не зможе вирішити жодних проблем.

Враховуючи подальшу децентралізацію влади, сьогоднішню ситуацію в країні, попередню ситуацію в країні, керувати насправді країною будуть сільські голови. Приймаючи рішення на користь сьогоденних економічних інтересів, сільські голови, голови райдержадміністрацій, голови обласних і районних рад руйнують країну. У країни мають бути загальнодержавні інтереси. Кожний місцевий чиновник має в першу чергу керуватися інтересами країни, а лише потім інтересами громади. В Міністерстві завжди є вакансії, на які ви можете прийти, попрацювати і відчути, що саме Міністерство може зробити, а що ні.

Оставьте комментарий