Сьогодні біля Львівської ОДА розпочалась акція протесту проти екологічної небезпеки видобутку сланцевого газу на Львівщині.
piket_gaz1010510
Про це з місця події повідомив кореспондент ІА ZIK.

Участь у протесті бере близько десяти людей. Вони тримають плакати з написами: «Сланцевий газ – другий Чорнобиль», «Америка багатіє – Україна хворіє», «Ціна газу – здоров’я наших дітей».

Як розповів голова ГО «Альма-Матер» (яка є організатором акції) Назарій Галущак, сьогоднішньою акцією вони хочуть привернути увагу до проблеми видобутку сланцевого газу на території Львівщини та всієї України.

«Як показує американський і європейський досвід, ті території, де видобувають сланцевий газ, не придатні до життя, – зазначив він. – У нас на Львівщині – територія так званого Олеського родовища – це території, які колись були вибрані нашими дідами під будівництво замків. Якщо там почнеться видобуток сланцевого газу – вони будуть спустошені».

Галущак додав, що люди, які живуть на цих територіях, виступають категорично проти видобутку сланцевого газу.

«Адже американські фірми, які сьогодні зацікавленні видобувати цей газ, не прийдуть в Україну, щоб покращити наше життя, а щоб заробляти гроші. Для них це просто бізнес-план», – зазначив голова ГО «Альма-Матер» Назарій Галущак.

Додамо, наразі у ЛОР розпочалось громадське обговорення щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі.

Оставьте комментарий