Сьогодні, 3 жовтня, Львівська обласна рада погодила проекту Угоди про розподіл вуглеводнів (які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська») між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська». За відповідне рішення проголосувало 66 депутатів (загалом у раді 116 депутатів). Не голосувало 24 депутати, утрималось троє.
piket_gaz1010510
Рішення прийняте сьогодні (без редакційних правок)

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Проект

Ініціатор – депутат Львівської обласної ради Дзюдзь М.С. зі змінами Ганущина та Колодія 20 37 03.10 2013. Про погодження проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

Розглянувши листи Міністерства екології та природних ресурсів України від 12 червня 2013 року № 9274/06/10-13 та від 11 вересня 2013 року № 9579/07/10-13 про винесення на розгляд та погодження сесією Львівської обласної ради проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська», керуючись статтею 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 4, 9-1 Кодексу України про надра, статтею 11 Закону України «Про угоди про розподіл продукції», Львівська обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Погодити проект Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська» (Угода).

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України включити до складу Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції депутатів Львівської обласної ради:

  • Колодія Петра Несторовича;
  • Пісного Василя Михайловича;
  • П’ятака Валерія Альбертовича;
  • Кадикала Миколу Олеговича;
  • Юринець Оксану Василівну;
  • Дзюдзя Михайла Семеновича;
  • Грещука Ігоря Станіславовича;
  • Ганущина Олександра Олександровича;
  • Батенка Тараса Івановича;
  • Балицького Олексія Михайловича.

3. Голові обласної державної адміністрації В. Шемчуку:

  • до 20 грудня 2013 року разом з визначеними представниками від Кабінету Міністрів України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради, депутатами Львівської обласної ради переліченими у п.2 даного рішення, розробити проект договору між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою щодо передачі 10 (десяти) відсотків Процентної частки Держави у прибуткових вуглеводнях, що зазначені в Розділі 26.2 Угоди у розпорядження Івано-Франківської обласної ради або уповноваженої нею організації (компанії) та Львівської обласної ради або уповноваженої нею організації (компанії) для регіональних потреб областей (Процентна частка ) передбачивши при цьому скерування 70 % від Процентної частки області на потреби територій, на яких буде проводитись пошук, розвідка та видобування вуглеводнів у відповідності з умовами Угоди, та представити даний проект на розгляд Львівської обласної та Івано-Франківської обласної рад.
  • утворити робочу групу з моніторингу реалізації Угоди та виконання вимог даного рішення , включивши до її складу депутатів Львівської обласної ради, перелічених у п. 2 даного рішення.
  • звернутись до Кабінету Міністрів України відповідно до договору щодо виділення субвенції з Державного бюджету обласному бюджету на реалізацію заходів з рекультивації Львівського міського сміттєзвалища та вирішення екологічних проблем у Львівській області у 2013 році в обсязі 12,0 млн. грн. та упродовж 2014-2016 років – по 90,0 млн. грн. щорічно.

4. Звернутися до голови Верховної Ради України, голів парламентських фракцій у Верховній Раді України, з проханням внести на розгляд сесії Верховної Ради України як невідкладний, законопроект у вигляді змін до Бюджетного кодексу України, котрі передбачатимуть:

  • віднесення до доходів загального фонду місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, коштів від використання (реалізації) частини виробленої продукції, що залишається у власності держави та відповідно до угод про розподіл продукції;
  • вилучення зі складу доходів Державного бюджету України, частини коштів від використання (реалізації) частини виробленої продукції, що залишається у власності держави та відповідно до угод про розподіл продукції, котрі передаються місцевим бюджетам відповідно до положень Угоди та інших угод про розподіл продукції.

5. Рекомендувати Кабінету Міністрів України розробити відповідний пакет екологічних стандартів та нормативів щодо видобутку природного газу відповідно до Угоди щодо видобутку до підписання Угоди.

6. Рекомендувати Кабінету Міністрів України та сторонам Угоди внести зміни до положення Розділу 28.2 Угоди, доповнивши у першому реченні після слів «… Держава має право» словосполучення наступного змісту: «окрім Процентної частки Держави у прибуткових вуглеводнях для регіональних потреб Івано-Франківської та Львівської областей», а Івано-Франківській обласній раді погодити дані зміни.

7. Встановити, що дане рішення вступає в силу опісля набуття чинності Закону України, яким будуть внесені зміни до Бюджетного Кодексу України, зміст яких викладений у п. 4 даного рішення та виконання п.5 та 6 даного рішення.

8. Рекомендувати Кабінету Міністрів України, сторонам Угоди, повідомляти Львівську обласну раду про всі зміни до Угоди у процесі її виконання.

9. Відокремленим та структурним підрозділам Компанії «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариства з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська», котрі здійснюватимуть на території Львівської області пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів, а також іншу діяльність відповідно до Угоди, згідно чинного законодавства сплачувати податок на доходи фізичних осіб за фактичним місцезнаходженням структурних та відокремлених підрозділів до відповідних місцевих бюджетів.

10. Передати для розгляду Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції пропозиції зібрані робочою групою, створеною розпорядженням голови Львівської обласної ради Від 01 серпня 2013 р. № 1138.

11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови обласної ради Пісного В.М.

Голова обласної ради Петро КОЛОДІЙ

Оставьте комментарий