Компанії, які планували видобувати сланцевий газ, виходять з цього процесу. Тому Україна шукає нових інвесторів.
Cuadrilla
Про це повідомив міністр екології Ігор Шевченко. «Одне з родовищ розташоване біля Криму, роботи там вести неможливо. Компанія Chevron ще раніше повідомила, що виходить з цього процесу, зараз про це нам повідомила Shell», – повідомив Шевченко.

За його словами, програми видобутку сланцевого газу не закриваються і зараз йде пошук нових інвесторів.

«Ми ведемо переговори із партнерами за кордоном, плануємо по тим же правилам підписати із ними аналогічні договори», – наголосив міністр.

Він також припустив, що правила надання дозволу на видобуток сланцевого газу можуть бути зміненні, щоб зробити екологічні вимоги жорсткішими.

Шевченко також повідомив, що головною проблемою пошуку інвесторів є рентні платежі – занадто високі.

«Днями Верховна Рада має розглянути відповідний законопроект, сподіваюсь його підтримують і тоді ставки будуть підвищенні. Втім все одно вони будуть вище, ніж у минулому році», – визнав Шевченко.

Раніше компанія Shell відклала розробку Юзівської ділянки у зв’язку з бойовими діями на Донбасі. Компанія Chevron вирішила в односторонньому порядку вийти з проекту освоєння Олеської площі.

У листопаді 2013 року Україна підписала угоду про розподіл продукції з американською нафтогазовою компанією Chevron. Компанія займається розробкою Олеської площі, де планувалось видобувати сланцевий газ, повідомляє Радіо Свобода.

Оставьте комментарий