«Укргазвидобування» хоче видобувати сланцевий газ в Рогатинському районі та газ і нафту на Долинщині і Рожнятівщині (Ілемківсько-Лолинська площа, яка охоплює Долину, Рожнятів та села Нижній і Верхній Струтин, Шевченково, Оболонья, Княжолука, Старий Мізунь та інші). Про це повідомила заступник голови Івано-Франківської обласної ради Ольга Галабала.

«Для густонаселеного Рогатинського району, де і так є проблеми з питною водою, видобування сланцевого газу є неприпустимим. Крім того, можливість геологорозвідки на цих площах «Укргазвидобування» може отримати без аукціону. Бо в постанові №615 Кабміну є вийнятки, що якщо в компанії є 25% частки держави, то спецдозвіл надається без аукціонної процедури. Так працювала система Кучми-Януковича, і так вона продовжує працювати і далі. Про який відкритий і конкуретний ринок газу ми говоримо? Про залучення якого інвестора?

Для густонаселеного Рогатинського району, де і так є проблеми з питною водою, видобування сланцевого газу є неприпустимим.

З погодженням надання таких спецдозволів знову звернулися Держгеонадра. Цього разу примусовий строк — до 27 лютого. Після 18.00 год., 27 лютого Держгеонадра вважатимуть, що згода надана.

На мою думку, Івано-Франківська область, яка багата на поклади газу та нафти, має залучати інвестора, робити цей ринок конкурентним і відкритим. Але такі цинічні дії Уряду і продовження надання надр за схемами Кучми-Януковича не мають нічого спільного з економічним розвитком області та інвестиціями», — зазначила Галабала на своїй сторінці у Фейсбук.

Оставьте комментарий