Сьогодні, з 10 години ранку, на пл. Ринок перед Львівською міською радою, активісти збирають підписи проти підписання ухвали сесії Львівської обласної ради від 03.10.13р. «Про погодження проекту Угоди, про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».
spas
Акція проводиться за заявкою ГО «СПАС». Також, в обласну раду скерували заяви відповідного змісту декілька громадських організацій.

Нагадуємо, 3 жовтня на сесії Львівської обласної ради, депутати фактично дозволили «Шеврону» видобувати газ в області. «За» погодження угоди проголосувало 66 депутатів із 101, які приймали участь. Зокрема, рішення підтримали обранці громади від «Удару», Партії регіонів, Партії промисловців і підприємців, «Батьківщини», Народного Руху України.

Громадські активісти Наталка Криничанка та «СПАСівці», в 13:00 обіцяють провести флеш моб, щоб додатково привернути увагу суспільства театральним видовищем.

«Відповідно до Ст. 13 Конституції України: Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу – є об’єктами права власності Українського народу. А відповідно до Ст. 16 Конституції України: забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, збереження генофонду Українського народу є обов’язком держави.

Вважаємо, що населення України не є в достатній мірі проінформовано про ризики та загрози видобутку сланцевого газу, відповідно – не було можливості почути територіальні громади. При винесенні відповідної ухвали очевидні і процедурні порушення. Також, на наше переконання, таке питання має вирішуватися народом на референдумі, а Львівська обласна рада перевищує власні повноваження.
Ми виступаємо категорично проти ухвали Львівської обласної ради щодо видобутку сланцевого газу. Вважаємо її такою, що підриває підвалини державного устрою України. Рішення ЛОР? ще раз наочно демонструє – суспільного договору громадян з державою в Україні просто не існує!
», — коментує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Оставьте комментарий