Федеральний уряд США запровадив у п’ятницю нові стандарти для технології гідророзриву пласта. Покровителі ж даної індустрії назвали це «бар’єром для зростання«.
131
Бюро з управління земельними ресурсами оголовило кінцеві стандарти щодо фрекінгу на державних та родових угіддях країни.

«Ці оновлені та посилені стандарти є основними гарантіями, які будуть сприяти подальшому розвитку наших нафтових та газових ресурсів держави», — заявила Саллі Джуелл, міністр внутрішніх справ США.

В Міністерстві внутрішніх справ також повідомили, що більше як 100 тис. нафтових і газових свердловин на суходолі керуються федеральним урядом. Слід зазначити також, що з них більше як 90 відсотків використовують гідророзрив пласта.

Правила, які входять в дію через 90 днів сприятимуть зменшенню екологічних ризиків, посиленню прозорості щодо використання хімічних речовин в процесі фрекінгу та введеню положень, котрі забезпечуватимуть збереження запасів підземних вод.

Нагадаємо, що видобуток нафти в США сягає 9,4 млн. барелів на день, і це 40-річний рекорд країни, завдячуючи успіхам в ГРП. В свою чергу, видобуток природного газу у 2011 році збільшився на 6 відстоків.

Оставьте комментарий