Міністр екології Франції Філіппе Мартін повторив опозицію уряду своєї країни до розробки сланцевого газу попри парламентський звіт, в якому відстоюють більшу гнучкість до нетрадиційного газу.
Schiste_0
Уряд Франції заявив, що не видаватиме дозволів на розробку сланцевого газу, у відповідь на запит американської компанії Hess Oil, заявив міністр енергетики та екології Мартін.

Компанія купила сім дозволів від компанії Toreador, що отримала їх в 2010 році. Нафта, яку охоплено дозволами, знаходиться в Паризькому басейні. Дозволи не були чітко припинені після того, як уряд встановив в 2011 році заборону на проведення гідравлічного розриву пласта.

«Як я мав оцінювати ці зміну дозволу, коли їх початкової метою була ексклюзивна розвідка сланцевого газу і коли американська компанія, що їх купила, спеціалізується на видобутку сланцевого газу?» — заявив Мартін.

«Зважаючи на геологічні шари там де мало б відбутися буріння, це автоматично означало б використання гідравлічного розриву пласта, що заборонено у Франції», — зазначив він.

Відмова може коштувати Франції 210 тис. євро, адже Hess Oil вимагає 30 тис. євро компенсації за кожен дозвіл. Держава має намір скоротити компенсацію.

Оставьте комментарий