В уряді Франції відбувся розкол щодо заборони в країні розвитку сланцевого газу, бо один міністр підтримав експериментальний тип «чистого гідророзриву».
Cuadrilla
Міністр промислового оновлення Арно Монтебург (Arnaud Montebourg), член соціалістичної партії президента країни Франсуа Олланда, закликає президента переглядати його заперечення гідравлічному розриву пласта через те, що він називає появою екологічно безпечніших методів видобутку природного газу з пасток у сланцевій породі.

Попри те, що Олланд в липні публічно повторив свої заперечення з екологічних причин будь-якої розробки сланцевого газу протягом перебування на посаді, Монтебург поновив зусилля щодо змін в політиці, заявляючи про потенційний тип гідророзриву, що використовує фтор пропан замість мксу води та хімічних добавок.

Інші міністри, включаючи міністра з питань житло забезпечення Сесіль Дюфло (Cecile Duflot) з партії зелених та соціалістичного міністра екології Філіпе Мартіна, залишаються рішуче проти, що означає розкол в коаліції соціалістів та зелених.

«Ми можемо мати розбіжності в коаліції більшості з нашими друзями з партії зелених, проте я не приймає, що тема сланцевого газу має бути жертвою форми інтелектуального тероризму», — заявив Монтебург, вказуючи на розвиток «чистих альтернатив» традиційному гідравлічному розриву.

Звіт, опублікований французьким тижневиком Le Canard Enchaine, вказав, що Мотебург підтримує пропозицію дозволити місцевим урядам вирішувати, чи хочуть вони дозволити гідророзрив з використанням фтор пропану, негорючої рідини, яка використовується як пропеллент в інгаляторах і вогнегасниках, в якості альтернативи до заборонених технологій.

Цей метод розвиває техаська компанія EcorpStim, проте він ще має бути випробуваний у Франції.

Видання Le Figaro повідомило, що дослідження, опубліковане в листопаді французьким парламентським офісом з оцінювання наукових та технологічних виборів дійшло висновку, що попри вищу вартість, використання фторпропану має перевагу у «видаленні 100 відсотків промислових ризиків».

Монтебург, втім, опинився з цього питання ізольованим в уряді.

Оставьте комментарий