Група французьких сенаторів повернулася до теми видобутку сланцевого газу в країні, лобіюючи дозвіл на експериментальне буріння.
Schiste_0
Про це заявив один із авторів відповідної доповіді — сенатор від опозиційної партії «Союз за народний рух» Жан-Клод Ленуар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені шкода, що сланцевий газ у Франції демонізують як явище. Я разом з колегами зовсім не закликаю використовувати більше викопних видів палива, але те, що споживається, повинно, по можливості, видобуватимуться на території країни«, — заявив він.

Група французьких парламентаріїв пропонує не застосовувати технологію гідравлічного розриву пласта у зв’язку з екологічними ризиками, а наполягає на проведенні експериментального буріння з використанням альтернативних методів, зокрема розриву із застосуванням пропану.

«З моменту ухвалення у Франції заборони на видобуток сланцевого газу способом гідророзриву були розроблені інші методики, але, на жаль, дослідження рухаються вперед скрізь, окрім Франції«, — сказав Жан-Клод Ленуар.

Нагадаємо: у жовтні Конституційна рада Франції підтвердила правомочність положень закону, який забороняє використання технології гідравлічного розриву пластів для видобутку газу з родовищ горючих сланців.

Прийшовши до влади, чинний президент Франції Франсуа Олланд став на бік своїх політичних «зелених» союзників, заборонивши використання технології гідравлічного розриву на термін свого п’ятирічного мандата. Після такого рішення лідера нації 22 провідних представники французької промисловості, профспілок та освіти звернулися до нього з відкритим листом з проханням про проведення відкритих загальнонаціональних дебатів по сланцевому газу за участю всіх зацікавлених сторін. Однак тоді ця тема на певний час опинилася «у затінку» економічної кризи та кризи довіри до політиків у Франції.

Оставьте комментарий