Сланцевий газ має розроблятися в Європейському Союзі лише за виконання низки умов, таких як оприлюднення переліку хімречовин, які використовуються для видобутку, та вжиття суворих заходів для запобігання забрудненню води, йдеться в документі Єврокомісії. Про це повідомляє видання Reuters.
31135
Після сильної кампанії проти запровадження формального закону щодо сланцевого газу, включаючи лист до Єврокомісії від прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, заходи не є обов’язковими.

Серед інших кроків, Єврокомісія заохочує уряди країн-членів ЄС провести оцінку впливу на навколишнє середовище, а також дотримуватися суворого мінімуму спалювання попутного газу і викидів у атмосферу.

Як очікується, опис кроків буде опублікований до кінця місяця в якості частини пакету заходів кліматичної та енергетичної політики ЄС до 2030 року.

Проект документу, який бачили у виданні Reuters, говорить, що сланцевий газ може відіграти роль в уникненні використання вугілля, яке спричиняє майже вдвічі більші викиди вуглецю, ніж газ, та у стримуванні залежності від імпорту від таких постачальників, як Росія.

Як свідчить видання, там також підкреслено попередній коментар Єврокомісії про те, що сланцевий газ матиме більш обмежений вплив у Європі.

«За найбільш оптимістичного сценарію, сланцевий газ може підтримувати залежність ЄС від імпорту газу на стабільному рівні«, — йдеться в проекті документу.

Єврокомісія не коментує неопублікованих документів.

Оставьте комментарий