Львівські науковці здивовані відмовою американських вчених надати їм письмові доповіді щодо видобутку сланцевих газів, виголошені під час семінарів компанії «Шеврон» у Львові.
chevron
Про це 28 листопада на прес-конференції повідомив завідувач відділу гідрогеології Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України, кандидат геологічних наук Роман Паньків.

Як зазначив Паньків. дискусія щодо видобутку сланцевих газів, організована компанією «Шеврон» у Львові, «була досить бурхливою, з різними запереченнями з української сторони, пройшла досить жваво».

«Але під кінець на прохання української сторони залишити копії доповідей, які були виголошені, було відмовлено. Це було дивно, оскільки зустрілися вчені з вченими, загалом відносини були ніби нормальні, але це нас дуже здивувало», – повідомив Паньків.

Він зазначив, що науковці Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України готові досліджувати всі процеси, пов’язані з видобутком сланцевого газу.

«Представники «Шеврону» кажуть, що будуть контролювати будь-яку свердловину, стан підземних вод, поверхневих вод, вод, які залишкові після процесів гідророзривів. Ми б хотіли, щоб наші науковці могли контролювати ці процеси, щоб таким чином забезпечити мінімальну шкоду впливу на наше середовище», – зазначив Паньків.

Оставьте комментарий