Компанії, що займаються розробкою сланцевого газу і працюють в Європі, скоро будуть зобов’язані моніторити, фіксувати та обліковувати викиди метану на бурових майданчиках, або іншим чином підпадати під регулювання, заявив провідний посадовець ЄС з питань клімату Джос Дельбеке.
31135
Обсяг метану, який викидається в атмосферу під час буріння свердловин сланцевого газу, є спірним, а новий звіт, підготовлений за підтримки компаній, говорить, що цей обсяг може бути меншим, ніж вважалося раніше.

На питання, чи має бути обов’язковим тестування на предмет витоку метану на «сланцевих» свердловинах у ЄС, Джос Дельбеке, директор кліматичного департаменту Європейської Комісії, відповів: «Ми маємо знати, якими будуть викиди метану«.

«Або компанії покладуть це на стіл, або на європейському рівні буде прийняте регулювання, — додав він. — Я залишаю це відкритим«.

Питання, як регулювати викиди метану, буде вирішальним, адже Брюссель зважує практичність законодавчого пакету щодо сланцевого газу перед його оголошенням, яке заплановане на грудень.

Виконавчий орган ЄС може прийняти рішення щодо запровадження автономного інструменту у вигляді нової директиви, змін до існуючого законодавства чи «м’яких рекомендацій» для промисловості у формі добровільних зобов’язань.

Наступного тижня Європейський Парламент проголосує щодо змушування компаній, що займаються розробкою сланцевого газу, проводити оцінку впливу на навколишнє середовище перед тим, як вони можуть починати буріння.

Оставьте комментарий