Видання The Financial Times поговорило з головою компанії Shell Пітером Возером за три місяці до того, як він піде зі своєї посади. Він заявив, що жалкує про «величезну ставку» — щонайменше 24 мільярди доларів, яку компанія зробила на американський сланцевий газ.
WW88067
За словами Возера «Нетрадиційний газ не відіграв точно так, як було заплановано… Ми очікували вищих потужностей потоку видобутку і таким чином більшої масштабності для такої компанії як Shell».

Він також сказав, що видобувний бізнес компанії в Америці страждає через «стратегічне рішення сповільнитися» у сланцевому газі, коли зіштовхнулися з низькими цінами на газ. «Тому по тобі б’є знецінення в більш ніж 3 млрд. доларів в той час, як в тебе немає доходів, щоб цьому протиставити», — сказав він.

Раніше в серпні Shell опублікувала інформацію про падіння прибутків на 60% у другому кварталі головним чином в результаті списання більше 2 млрд. доларів від вартості сланцевих активів компанії у Північній Америці, після чого в компанії заявили, що переглянуть свою стратегію щодо сланцевих активів в США.

Возер вважає, що сланцевий бум в США є «роздутим» і розвідка може призвести до розчарування, і попри те, що він сказав, що Китай є однією з країн з найбільшим сланцевим потенціалом, він вважає, що там можуть бути проблеми через те, що витрати в Китаї вищі, ніж в США.

Оставьте комментарий