Депутати Львівської обласної ради хочуть повернутися до розгляду питання про погодження «сланцевої угоди». Таке рішення прийняла комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації обласної ради після обговорення ініціативи депутата Львівської обласної ради Олексія Балицького.
lor
Депутат Балицький ініціював винесення на розгляд сесії проекту рішення «Про виконання рішення Львівської обласної ради від 03.10.2013 № 879 «Про погодження проекту Угоди пророзподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

Зокрема, Олексій Балицький пропонує заслухати на сесії обласної ради інформацію Міністерства екології та природних ресурсів України, Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції. Також на думку депутата під час сесії має прозвучати інформація Львівської обласної державної адміністрації про виконання вказаного вище рішення Львівської обласної ради від 03.10.2013 № 879, а також про підписання угоди між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

Разом з тим депутати мають намір дати оцінку роботи Львівської обласної державної адміністрації у частині виконання пункту 3 рішення Львівської обласної ради від 03.10.2013 № 879.

Для забезпечення виконання Львівською обласною радою повноважень, передбачених у пункті 8 статті 9-1 Кодексу України «Про надра», депутати хочуть звернутися до Кабінету Міністрів Українищодо надання Львівській обласній раді копії підписаної Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська.

Окрім того, на сьогоднішньому засіданні комісії депутати розглянули проект рішення постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради. Цим проектом рішення, зокрема, передбачається звернення до Кабінету Міністрів України стосовно того, що рішення від 03.10.2013 № 879 вступає в силу після набуття чинності Закону України, яким будуть внесені зміни до Бюджетного кодексу України.

Депутати комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації підтримали обидва проекти рішень (про винесення на розгляд сесії рішення про виконання рішення Львівської обласної ради від 03.10.2013 № 879 Олексія Балицького, а також проект вказаного вище рішення постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради).

Оставьте комментарий