Оцінка впливу на навколишнє середовище (ОВНС) не буде обов’язковою для діяльності з розвідки сланцевого газу, а видобуток буде провадитися за тими ж умовами, що й проекти з видобутку традиційного газу.
31135
Про це заявив литовський дипломат Арунас Вінчюнас, який головував на переговорах з Європарламентом щодо директиви ЄС з ОВНС.

«Європарламент хотів поширити вимоги щодо оцінки екологічного впливу на гідравлічний розрив пласта — як для розвідки, так і для видобутку сланцевого газу«, — зазначив Вінчюнас, який є послом з особливих доручень та заступником постійного представника Литви в ЄС.

Поточна редакція документу все ще має бути схвалена комітетом Європарламенту з питань екології, громадського здоров’я та харчової безпеки, а також повним складом Європарламенту під час пленарної сесії.

Відповідно до чинної редакції директиви, оцінка впливу на навколишнє середовище вимагається для проектів з розробки природного газу, включаючи сланцевий газ, із дебітом щонайменше 500 тис. кубометрів на день. Це положення залишається без змін.

Оставьте комментарий