На Львівщині видобуток сланцевого газу не відшкодує навіть поточний ремонт доріг, не говорячи уже про екологічні загрози.
2-13-image
Про це сьогодні на прес-конференції повідомив блогер, автор книги «50 фрагментів реальності» Юрій Ситник.

Юрій Ситник, цитуючи нардепа Юрія Дерев’янка, повідомив, що від видобутку сланцевого газу Львівська область отримає в середньому 15 млн. дол. на рік, тоді, коли витрати на поточний ремонт доріг на цей рік склали 40 млн. дол.

Також блогер додав, що для кожних 10 свердловин, на етапі їх розвитку і видобутку сланцевого газу, потрібно від 7 до 11 тис. поїздок важкого транспорту.

Ба більше, за словами автора, в період активної експлуатації, кількість таких маршрутів до однієї свердловини може становити 250 ходок в день.

«Уявіть собі такий величезний транспортний потік на наших дорогах? От тих 15 млн. дол. в рік навряд чи вистачить, щоб їх відремонтувати після таких поїздок», – зазначив Ситник.

Окрім того, за словами блогера, не поза увагою й екологічні загрози, а також те, що інвестори безкоштовно користуються землею та забруднюють водні ресурси.

За словами Юрія Ситника, от так і працює система охлократії, на таких майже непомітних зміщеннях акцентів та фіксації уваги на речах, які є не основні.

«По рейтингу охлократії номером один залишаються депутати обласної ради, тих 66 політичних трупів, яких врятувати чи реанімувати може лише факт припинення видобутку сланцевого газу», – розповів блогер.

Як додав Ситник, якщо ж почнуть добувати сланцевий газ і відбудеться те, що зараз відбувається на сході України – зараження води, то ніякі популістські лозунги депутатів не врятують.

Оставьте комментарий