Виступ народного депутата України Ірини Сех (ВО «Свобода»), голови Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи:

Я дякую тим людям, які є сьогодні у цій залі, які переживають, які вболівають, яких не нагнули, яких не змусили говорити неправду. Дякую тим людям, які зараз біля телеекранів дуже переживають і дуже вболівають, бо насправді питання є дуже серйозно заполітизованим. Я власне зараз буду говорити не просто як голова комітету екології, тому що про екологію сьогодні говорили достатньо. Не просто буду говорити про правові моменти, тому що всі почули, що жодного права, отримання його українського законодавства, зараз не відбувається в цей Угоді. Навіть не буду говорити про економіку, тому що економісти вже чітко сказали: жодної економіки для держави Україна тут немає, жодної економіки для територіальних громад тут немає.

Що насправді, на мою думку, відбувається? Насправді сьогоднішня влада хоче приховати ту розруху, ті політичні репресії, які відбуваються у країні, і показати світові, показати Європі, що в нас великі поклади нетрадиційного газу, і ми з нетерпінням чекаємо інвесторів.

Хочу сьогодні також подякувати і нашим шановним іноземним інвесторам, які сьогодні є у цій залі. Тому що на відміну від багатьох представників влади вони є, вони нас слухають, вони нас чують. Я сподіваюсь, будуть робити висновки.

Теза перша: угоди піднімуть економіку держави. Теза друга: угоди несуть енергетичну незалежність державі. Відповідно до закону України про угоди про розподіл продукції угода повинна пройти економічну, екологічну і правову експертизу. Без цього вона не може бути на розгляді і узгодженні у сесійній залі. Я хочу запитати представників…

Оставьте комментарий