Приватне підприємство ТОВ «Західгазінвест» задекларувало намір видобувати сланцевий газ на території Волинської області.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва ОДА та представників фірми.

За інформацією прес-служби Волинської облдержадміністрації, губернатор Борис Клімчук та його заступник Віталій Карпюк 3 жовтня зустрілися з представниками делегації ТОВ «Західгазінвест», яка володіє дев’ятьма ліцензіями на розробку родовищ сланцевого газу в Україні. Мета їх візиту – презентація діяльності ТОВ «Західгазінвест» та обговорення можливостей розробки родовищ сланцевого газу на Волині.

Як розповів генеральний директор компанії Стефано Санті, це ТОВ отримало дозвіл на геологічне буріння та вивчення територій України. Наразі вони досліджують ділянку в Іваничівському районі. Вони просили сприяння у здійсненні низки лабораторних досліджень для вивчення екологічного стану регіону.

«Ми шукаємо можливості забезпечити енергетичну незалежність нашої держави. А прогнозні запаси сланцевого газу в Україні – на четвертому місці у світі», – підкреслив голова ОДА.

Сторони обговорили питання щодо прийняття всіх необхідних процедур та документів для втілення цього проекту. При хорошій організації та належній підготовці роботи з розвідування покладів сланцю можуть розпочатися вже влітку 2014 року. Наразі вони вже тривають у Луганській, Донецькій та Івано-Франківській областях.

Італійська Eni SpA підписала угоду з Національною акціонерною компанією «Надра України» і британською Cadogan Petroleum Plc про купівлю 50% акцій ТОВ «Західгазінвест».

В Україні у рамках програми планується реалізувати чотири розвідувальних кластера, на кожному з яких будуть застосовані технології вертикального і горизонтального буріння, гідророзриву пласта.

ТОВ «Західгазінвест» засноване НАК «Надра України», держпідприємством «Західукргеологія» та спільним українсько-канадським підприємством «Коломийська нафтогазова компанія «Дельта».

Оставьте комментарий