Сьогодні, 17 жовтня, відбувається пленарне засідання сесії Львівської облради. У той же час під стінами будівлі зібралося кілька десятків людей на пікет проти видобутку сланцевого газу на території області. Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.
gaz_slancevyj_piket_lor1212712
Люди тримають в руках плакати «Львівщина – сланцевий Чорнобиль», «Сланцевий газ – хімічна війна», «Ціна газу = здоров’я наших дітей», «Американець багатіє – українець хворіє», «Сланцевий газ = другий Чорнобиль», «Руки геть від святої землі», «На вас смерть прийдешніх поколінь». Крім того, мітингувальники принесли каламутну воду у пляшках. За їхніми словами, саме таку «сланцеву джерельну» питимуть мешканці Львівщини, якщо в області почнуть видобувати сланцевий газ.

Голова громадської організації «Альма матер», яка є організатором заходу, Назар Блущак розповів, що люди зібралися сьогодні висловити протест проти підписаної угоди щодо видобутку сланцевого газу на Львівщині.

Нагадаємо, Львівська облрада після кількагодинного обговорення погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон» та ТзОВ «Надра Олеська». За це рішення проголосували 66 депутатів на сесії 3 жовтня. Проти – двоє, утримались – три.
gaz_slancevyj_piket_lor1212812
«Сьогоднішня акція – це відображення тої позиції громадян Львівщини, що не мають бажання, щоб на теренах області видобували сланцевий газ. Люди обурені. Ми їздимо від села до села. Громади висловлюють вкрай негативний протест. Поки не буде сланцевої вишки, люди не вийдуть на вулиці», – заявив Назар Блущак.

За його словами, на сьогоднішній акції присутні делегати з кожної сільської громади, де протестують проти видобутку сланцевого газу. Також є представники й інших громадських організацій міста.

Організатори підготували офіційне звернення до голови облради. Його роздають біля входу в будівлю, одночасно пропонуючи скуштувати «сланцеву джерельну».

«Це вода як варіант сланцевої води. Частину води нам передали наші однодумці зі Східної України, де сланцевий газ уже видобувається», – зазначив Назар Блущак.
gaz_slancevyj_piket_lor1313613

Оставьте комментарий