Рішення Львівської облради про погодження проекту угоди з компанією «Шеврон» щодо видобутку сланцевого газу потрібно оскаржити в суді, оскільки воно було прийняте з порушенням регламенту ради.
piket_gaz1010510
Про це 15 жовтня у коментарі IA ZIK повідомив нардеп від ВО «Свобода», учасник сланцевої сесії Львівської облради Михайло Блавацький.

«Однозначно, обласна рада має звернутися в суд через порушення регламенту, через порушення постановки питання на голосування. Я знаю, що обласна рада мала подавати такий позов, оскільки питання було внесено з голосу без рішення профільної екологічної комісії. Відбулося порушення регламенту і всього чинного законодавства», – переконаний М.Блавацький.

На думку нардепа, рішення облради про погодження добування сланцевого газу «ще аукнеться для всіх і дуже сильно».

«Ми ж теж не були проти диверсифікації енергетичної незалежності України, як вони кажуть «зняття з голки». Але це посадили на голку. Як можна трактувати рішення передати на 49 років 10 тис. га землі з надрами американській структурі? Щоб викопати криницю, треба буде дозволу питати в «Шеврону»!», – наголосив М.Блавацький.

Нардеп зазначив, якщо за позовом прокуратури чи депутатів суд скасує рішення облради як незаконне, тоді треба буде приймати нове рішення.

«Рішення має оскаржити депутатський корпус або виконавчі органи облради. Я знаю, що було прийняте рішення, що будуть депутати від «Свободи» оскаржувати рішення сесії обласної ради. Таке звернення до суду мусить бути. Інакше давайте будемо нехтувати всіма регламентами, всіма законами в Україні», – переконаний нардеп.

У той час голова бюджетної комісії Львівської облради, свободівець Ярослав Качмарик у коментарі IA ZIK повідомив, що депутати не оскаржуватимуть сланцеве рішення, попри те, що виступали проти його прийняття.

«Казати, що хтось був категорично проти, – це не зовсім так. Ми відображаємо настрої громади, де частина «за», а частина «проти». Однак, кожен депутат повинен цінувати думку інших депутатів. Якщо є рішення, значить є рішення. Я не бачив порушень в регламенті», – заявив Я.Качмарик.

Водночас він визнав, що всі напрацювання робочої групи, яка вивчала проект сланцевої угоди, та думки десятків вчених і депутатів «пішли в нікуди».

«Суть в іншому – що б ми не пропонували, угода вже підписана на рівні Кабміну. Тобто ми робимо кроки, які нікому не потрібні. Все вже зробили до нас», – переконаний свободівець.

На уточнююче запитання, чи будуть депутати від «Свободи» вчиняти якісь дії щодо скасування сланцевого рішення облради, Качмарик відповів:

«Це залежить від людей. Подивимося. Поки що вулиця спокійна».

Оставьте комментарий