З жовтня 2013 року у Львівській обласній раді під бурхливі оплески, щасливі посмішки та радість на обличчях 66-ти депутатів зраджено економічні інтереси України. Депутати віддали свої голоси за погодження Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська» на 50 років.
image_a13b4
Зазначена Угода є подарунком Януковичу та його «Сім’ї», адже передбачає участь поряд із потужним американським інвестором «Шеврон», карликового псевдо-інвестора з боку України ТзОВ «Надра Олеська», якому належатиме Частка 50 %. Зважаючи на те, що в Україні за нинішніх умов антинаціональної політики все купляється і продається – це є добре спланований корупційних механізм відчуження власності на земельні ділянки та надра Львівщини й Івано-Франківщини. В Угоді немає жодних гарантій на те, що цей актив не перейде під сферу впливу або повний контроль захланних олігархів чи російського Газпрому.

Конструктивні пропозиції ВО «Свобода» щодо несвоєчасности цієї Угоди допоки в Україні при владі панує всезагребуща орда, були категорично відхилені 66 зрадниками.

  1. Замінити термін «Вуглеводні» на «Сланцевий газ», адже «Вуглеводні» означає Сиру нафту та Природний газ, водночас: А. «Природний газ» означає корисну копалину, яка є сумішшю вуглеводнів та невуглеводневих компонентів – природний газ, газ сланцевих товщ, газ центрально-басейнового типу та газ (метан) вугільних родовищ. Б. «Сира нафта» означає корисну копалину, яка є сумішшю вуглеводнів та невуглеводневих компонентів – нафту та конденсат.
  2. Зменшити площу ділянки із 6 324 тис. км2 до 1 тис. км2 із поетапним її збільшенням, якщо відсутні екологічні ризики та Інвестор виконує свої економічні й соціальні зобов’язання.
  3. Зменшити термін Угоди із 50 років до 15 років, із поетапним збільшенням терміну та гарантованим правом подальшого продовження із тим самим Інвестором на наступні 15 чи 20 років, якщо відсутні екологічні наслідки та Інвестор виконує свої зобов’язання.
  4. Замінити сумнівну фірму ТзОВ «Надра Олеська», яка є непрозорою і підставною на державну НАК «Нафтогаз» України. Адже сумнівне ТзОВ «Надра Олеська» не контролюється державою бо в Угоді п. 1.1. зазначено: «Сторони прямо домовляються, що до Афілійованих осіб Надра Одеської належить ТзОВ «СПК ГеоСервіс».
  5. Надати повноваження територіальним громадам щодо контролю та гарантування найму працівників саме із їх сіл і селищ де буде видобуватися сланець.
  6. Встановлення квоти на продаж видобутого газу не менше ніж 30% на внутрішньому ринку України.

Рабсько-плебейський світогляд цих людей штовхнув їх до дії, що спершу потрібно віддати земельні ділянки та багаті надра Інвесторам на 50 років, а потім стоячи на колінах просити для Львівщини частку у нещасних 10% від і так мізерної 17 відсоткової Частки Держави у Прибуткових вуглеводнях, або ж якісь инші поступки на рік чи два. А, що потім через 10-20-30 років буде, невже наші діти теж муситимуть просити?

Цей шлях довіри до своїх горе-інвесторів ми вже пройшли не раз. І нині наші громади не маючи жодних прописаних прав, благають їх переглянути умови попередніх домовленостей, нарікають на погану українську долю і попередників.

Ми як націоналістична сила виходимо з позицій, що потрібно не просити, а Вимагати, жити потрібно вічним сьогоденням у відстоюванні власних українських позицій, а не сподіваннями на чуже добродіяння. Його не буває.

Оставьте комментарий