Депутат Верховної Ради вiд партiї «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Iрина Сех обвинувачує Кабiнет Мiнiстрiв в iгноруваннi вимог Iвано-Франкiвської i Львiвської обласних рад про внесення змiн в Угоду про розподiл продукцiї з Chevron щодо Олеської газовоi площi, при його схваленнi.
sech
Про це сказано в повiдомленнi Львiвсько обласної органiзацiї партiї.

«Всi обiцянки чиновникiв, зокрема мiнiстра енергетики Едуарда Ставицького, урахувати пропозицiї Львiвськоi й Iвано-Франкiвськоi облрад за Згодою про роздiл вуглеводнiв, добутих на Олеської площi, виявилися мильною булькою. Уряд проiгнорував рiшення рад i затвердив документ спiшно й без змiн«, — сказано в повiдомленнi.

Зi слiв Сех, затвердження проекту Угоди є пiдставою для його пiдписання й державноi реєстрацiї, тобто набрання чинностi.

«Документ затверджений… без облiку умов, якi висунули Львiвську й Iвано-Франкiвську облради при узгодженнi проекту Угоди«, — сказано в повiдомленнi.

Зокрема, не врахованi рiшення облрад про передбачення надходжень у мiсцевi бюджети 10% частки держави в прибуткових вуглеводнях, що добуваються на територiї областi.

Цю вимогу можна була б реалiзувати тiльки у разi внесення ще не прийнятих змiн у Бюджетний кодекс, а також внесеннi змiни в закон «Про угоди про роздiл продукцiї».

Зi слiв Сех, Кабмiн проiгнорував i звернення Львiвської облради з вимогою невiдкладного внесення змiн у Закон «Про угоди про роздiл продукцiї» щодо забезпечення прав територiальних громад i необхiдностi втриматися вiд пiдписання й державної реестрацiї вiдповiдних угод до вступу змiн у цей закон .

Як повiдомляло агентство, 3 жовтня депутати Львiвської облради погодили проект угоди про роздiл продукцiї з компанiєю Chevron Ukraine B.V. (Нiдерланди, належить американськiй Chevron), дозволивши розробку Олеської газової площi.

У проект рiшення депутати внесли змiни, у результатi чого кiлькiсть пунктiв у ньому збiльшилося з 3 до 10.

Зокрема, у пунктi 7 передбачено, що рiшення набуває чинностi пiсля виконання пунктiв 4-6.

Оставьте комментарий