Голові Верховної Ради України Рибаку Володимиру Васильовичу

Голові депутатської фракції Партії Регіонів сьомого скликання Єфремову Олександру Сергійовичу

Голові депутатської фракції Всеукраїнського обєднання «Батьківщина» Яценюку Арсенію Петровичу

Голові депутатської фракції Політичної партії «Удар (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Кличку Віталію Володимировичу

Голові депутатської фракції Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Тягнибоку Олегу Ярославовичу

Голові депутатської фракції Комуністичної партії України Симоненку Петру Миколайовичу
shale-gas
Львівська облрада 3 жовтня 2013 року, після кількагодинного обговорення погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон» та ТзОВ «Надра Олеська». «За» це рішення проголосували 66 депутатів на сесії 3 жовтня. Проти – двоє, утримались – три.

Саме рішення, було розглянуте та оприлюднене, з порушенням вимог Регламенту Львівської обласної ради VI скликання.

Думка громади щодо сланцевої угоди, виголошена на громадських слуханнях, які передували засіданню не була врахована на голосуванні. Жителі населенних пунктів в зоні видобутку, непроінформовані про порядок видобування сланцевого газу та ризики які з цим пов’язані, про проектовані економічні зиски місцевим бюджетам та інші важливі економічні показники, окремі правові нюанси пов’язані з володінням землею під час видобутку корисних копалин з її надр. У цих населених пунктах не проходили загальні легітимні збори громадян, на яких територіальна громада би розглядала питання видобутку сланцевого газу і прийняла відповідне рішення.

Не обговорені мотиви дій урядів Європейських країн, де видобуток сланцевого газу був заборонений.

Таким чином, ми, громадяни України можемо зробити висновок, що рішення №879 від 03.10.2013р. Львівської обласної ради є незаконним, не відображає інтересів народу, грубо порушує право громади на місцеве самоврядування, несе загрозу базисним принципам державності в Україні та самій національній безпеці.

Враховуючи вище викладене, до того часу, поки не пройдуть у встановленому Законом порядку загальні збори громадян населенних пунктів в зоні видобутку, населення не буде проінформовано про всі екологічні, правові та економічні ризики. Просимо Вас не вносити законопроект, щодо змін до Бюджетного кодексу України, котрі передбачатимуть:

  • віднесення до доходів загального фонду місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, коштів від використання (реалізації) частини виробленої продукції, яка залишається у власності держави та відповідно до угод про розподіл продукції;
  • вилучення зі складу доходів Державного бюджету України частини коштів від використання (реалізації) частини виробленої продукції, що залишається у власності держави, та відповідно до угод про розподіл продукції, котрі передаються місцевим бюджетам, відповідно до положень Угоди та інших угод про розподіл продукції.

Оскільки, відповідно до пункту 7 рішення №879 ЛОР, виконання цієї передумови дозволить вступити незаконному на нашу думку, «сланцевому» рішенню в силу.

Додатково, хочемо наголосити на тому, що вважаємо рішення щодо майбутнього видобутку сланцевого газу в Україні є питанням, яке необхідно виносити на Всеукраїнський референдум. Оскільки надра, як і водні, і атмосферні ресурси належать народу України!

Автор петиції Пилипенко Олег Владиславович (а/с 10220, м. Львів-6, 79006; т.м. 063 9892902, email: opylypenko@i.ua). На виконання свого громадського обов’язку та усного доручення Альянсу громадських організацій Львівщини проти видобутку сланцевого газу.

Нагадуємо, сьогодні Альянс в себе включає наступні організації: ГО “Етра”, ГО «СПАС», Клуб «Органічного землеробства», ГО «Союз Християнських матерів», Рідновірська громада «Червона Русь», ГО «Альма Матер», ГО « Проект «Дарвін», ГО “Твереза Галичина” та представників громадської організації очольованою Володимиром Матусем.

Координатори громадських організацій Альянсу: Наталка Криничанка, Олег Пилипенко, Роман Піцикевич, Тарас Пристанський, Михайло Германюк, Андрій Федчишин, Кісіль Тарас.

Сланцеве рішення Львівської обласної ради №879 – в смітник історії ганьби уповноважених представників українського народу!!!

Оставьте комментарий