У ще одному населеному пункті Румунії ініційований референдум про видобуток сланцевих газів. Місцева рада комуни Синмартін в повіті Біхор проголосувала за проведення референдуму, щоб з’ясувати, чи схвалюють місцеві жителі ідею організації видобутку на території сланцевих газів.
slanci
До складу комуни входить і курортна станція Беіле Фелікс, якій, за деяким думкам, загрожує закриття, якщо почнеться промисловий видобуток газу.

26 січня місцеві жителі дадуть відповідь на питання: «Чи згодні ви з розвідкою, зондуванням, розвитком, експлуатацією паливних джерел нафти, природного газу і сланцевого газу на території комуни?».

Туристична станція Беіле Фелікс відома своїми термальними джерелами і щороку приваблює тисячі громадян. Веде розвідку газу американо-канадська корпорація East West Petroleum Corporation. При цьому компанія має тісні зв’язки з сербською Naftna Industrija Srbije, викупленою «Газпром-нафтою».

Раніше в комуні Пунджшеть референдум про видобуток сланцевого газу американським Chevron був заблокований повітовим префектом.

Оставьте комментарий