Французька компанія GDF Suez уклала угоду із компанією Dart Energy, яка передбачає фінансування розвідувального буріння на сланцевий газ у Великобританії протягом наступних трьох років.
shale-gas
Інвестиція французької GDF Suez була зроблена попри заборону на проведення гідравлічного розриву пласта у власній країні.

За умовами угоди з Dart Energy, GDF Suez фінансово підтримає буріння до чотирьох дослідницьких свердловин на різних ділянках Бовлендського басейну протягом наступних трьох років.

GDF Suez, яка вже є великим видобувачем британського газу в Північному морі, також допоможе Dart Energy пробурити 10 розвідувальних свердловин на метан вугільних пластів.

Ліцензійні ділянки розташовані навколо Честера та Рексхема на північному заході Англії, а також навколо Йорка, недалеко від Шеффілда та інших ділянок в регіоні Східного Мідленду.

Дотепер проекти з видобутку метану вугільних родовищ у Великобританії викликали менше суперечок, ніж гідророзрив пласта.

Виконавчий віце-президент GDF Suez Жан-Марі Доже заявив: «Ми дуже впевнені у потенціалі сланцевого газу у Великобританії та його очікуваного впливу на енергетичну безпеку. GDF Suez рада розпочати свою першу інвестицію у британський сланцевий газ, адже це доповнює значну присутність групи у Великобританії«.

Оставьте комментарий