В Івано-Франківську відбулося третє і останнє засідання робочої групи при обласній раді для опрацювання проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна і компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська».

У роботі засідання взяли участь представники Кабінету Міністрів України, які давали відповіді на запитання членів групи. Проте, у результаті, на більшу частину питань представники Прикарпаття нічого конкретного не почули.

Зокрема, з’ясувалося, Івано-Франківська обласна рада досі не отримала державної експертиз угоди у екологічних, юридичних, фінансових та інших питаннях з, а також не зважаючи на те, що сесія облради відбудеться вже 20 серпня досі немає проекту рішення по сланцевому газу.

Зважаючи на всі аспекти угоди, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук вважає, що депутати облради опинилися між двох вогнів.

«Погодити угоду в такому вигляді як вона є — це значить діяти в інтересах приватної американської та української компаній, не погоди угоду – значить діяти в інтересах російського «Гаспрому». Тому депутат буде стояти між Росією та приватними інтересами», — вважає Василь Скрипничук.

Голова переконаний, що в угоді є надзвичайно багато мінусів. Проте, це шанс України звільнитися з-під впливу Росії.

«Я особисто немаю переконання як поступити. Але я за те, щоб відірватися від Росії та російського газу. Я категорично за це. Я старий бандерівець, а Бандера разом з ідеологами давно про це говорили – геть від Росії. І я буду агітувати за це своїх колег. Але у такому вигляд – це кабальна угода і я не хочу, щоб якісь приватники наживалися на тому, що гуцули так гарно голосують», — наголосив Василь Скрипничук.

Тому, сьогодні члени робочої групи проголосували за те, щоб всі напрацьовані робочою групою пропозиції до угоди винести на засідання комісії обласної ради та відповідним відомствам та міністерствам.

Проте, не зрозуміло, навіщо ці всі пропозиції, адже з юридичної точки зору, сьогодні до угоди не можна вносити жодних змін.

Оставьте комментарий