З «Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та ТОВ «Надра Олеська» планують вивести «СПК-Геосервіс». Такі ж зміни внесуть і в угоду з компанією Shell.
lor
Про це на сесії Львівської обласної ради 1 квітня розповів заступник директора департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрій Сухомлинов.

Представник міністерства зазначив, що «компанію вилучать як таку, що непрозора». За його словами, її частка в угоді становить 10%.

На початку березня нардеп Ігор Васюник, як пише УП, звернувся до Кабміну, щоб вилучити «СПК-Геосервіс» з ТОВ «Надра Олеська» і «Надра Юзівська». Засновниками вказаних товариств є ПАТ НАК «Надра України» із часткою 90% у статутному капіталі та ТОВ «СПК-Геосервіс» із часткою у розмірі 10%. Він вказав, що «СПК-Геосервіс» введено в угоди необґрунтовано і це свідчить про корупційні наміри попереднього керівництва держави.

Нагадаємо, 20 вересня 2013 року депутати Івано-Франківської облради на позачерговій сесії підтримали проект угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine B.V. Це рішення дозволило розробку Олеської газової площі.

3 жовтня депутати Львівської обласної ради погодили проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть в межах ділянки Олеська, між компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та ТОВ «Надра Олеська».

Як інформував ZAXID.NET, тодішній радник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко розповідав, що на стадії досліджень «Chevron» планує вкласти 354 млн дол., а загалом підприємство планує інвестувати 25 млрд дол. у видобуток сланцевого газу на Львівщині.

26 лютого колишній міністр екології та природних ресурсів прогнозував, що Угоду із Chevron щодо Олеської площі можуть підписати до травня.

Оставьте комментарий