На початку літа 2014 року Лондон проведе наступне коло торгів за ліцензійні ділянки під розвідку сланцевого. Як очікується, це викличе високий інтерес, демонструючи Великобританію в якості одного з головних претендентів у «сланцевих перегонах» в Європі.
web-shale-gas-getty
В ході оприлюднення оцінки впливу на навколишнє середовище подальшого буріння на сланцевий газ у Великобританії, міністр енергетики Майкл Феллон повідомив журналістам, що очікує високий попит на ліцензійні ділянки, які виставлять на торги в середині 2014 року.

«Ми можемо видати удвічі більше сухопутних ліцензій у цьому колі«, — сказав чиновник, додавши, що уряд розраховує видати 50-150 ліцензій.

Великобританія перенесла 14-й ліцензійний конкурс приблизно на чотири роки, після призупинення видачі документів у 2010 році через підземні поштовхи, спричинені розвідкою сланцевого газу в Ланкаширі.

Інженерно-консалтингова компанія AMEC, яка зробила екологічне дослідження для британського уряду, оцінила максимальні можливості нових ліцензійних ділянок у 2880 свердловин, кожна з яких продукуватиме близько 86 млн. кубометрів протягом 20 років.

«Сьогодні робиться наступний крок у розкритті потенціалу сланцевого газу в нашій енергетиці«, — сказав Феллон. Він додав, що за оптимістичним сценарієм Великобританія може видобувати втричі більше газу, ніж споживає, вже у 2020-х роках, створивши до 32 тисяч робочих місць.

«Однак, ми повинні розробляти сланцеві родовища відповідально, як перед місцевими громадами, так і навколишнім середовищем, маючи надійне регулювання«, — наголосив міністр.

До початку ліцензійних торгів уряд Великобританії повинен розглянути відгуки на згадане екологічне дослідження в рамках консультацій, які триватимуть до 28 березня.

Оставьте комментарий