Виступ Петра Шеремети, члена-кореспондента Української нафтогазової Академії, почесного розвідника надр України, члена Спілки геологів України.

Західна Україна вичерпала тільки 34% прогнозних запасів нафти і газу. На даному етапі при бажанні Україна без ніяких проблем може добувати природний газ метан, може збільшити власне видобування вдвічі до 40 млрд. кубометрів і повністю себе забезпечити газом.

Громадська організація «Борімося — поборемо!» 29 вересня 2013 року на своєму семінарі прийняла звернення на ім’я президента, прем’єр-міністра, міністра екології, голів обласних рад і т.д. з категоричним проханням проти добування сланцевого газу на Олеській площі, що розташована у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях на даному етапі геологічного пізнання.
Олеська площа також характеризується наявністю великих родовищ мінерально-лікувальних вод. А при гідророзривах пластів із застосуванням хімреагентів останні по тектонічним розломам та тріщинах попадуть в водонасичені пласти, забруднять їхні як мінеральні води, так і звичайну питну воду, якою забезпечують населення Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Волинської областей.

Із-за руйнування сланцевих пластів наша держава значно більше втратить в області енергозабезпечення, ніж буде користі від сланцевого газу. Також не виключені екологічні катастрофи. Потрібно під егідою Національної академії наук провести нараду компетентних спеціалістів, яка буде здатна прийняти справедливе рішення щодо сланцевого газу. Не піддайтесь на провокації! Вас будуть переконувати, але пам’ятайте: тільки ті вчені виступають за сланцевий газ, які мають в тому фінансовий інтерес.

Оставьте комментарий