Львівська облрада після кількагодинного обговорення погодила проект Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією Шеврон та ТзОВ «Надра Олеська».
image_a13b4
«За» це рішення проголосували 66 депутатів на сесії 3 жовтня. Проти — двоє, утримались — три.

Доповідали стосовно цього питання міністр палива, енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький та керівник департаменту економічного розвитку Львівської ОДА Денис Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що Львівська ОДА повністю підтримує проект угоди з Шевроном щодо Олеської площі.

Ставицький, зокрема, повідомив, що експертиза угоди, проведена державними і недержавними установами, була оприлюднена на сайті Мінекології та природних ресурсів, і, хто хотів, міг з нею ознайомитися.

«Уряд робить величезні зусилля, щоб інвестори прийшли на нашу землю. І врешті вони прийшли. Ми з вами творимо історію», – заявив Ставицький.

Сланцеве питання викликало бурхливе обговорення депутатів різних фракцій. Депутати Олександр Ганущин від НРУ та Юрій Підлісний від «Батьківщини» запропонували, що рішення облради має вступити в дію після внесення змін у законодавство про те, що 70% вигоди Львівщини залишатиметься на території, де видобуватиметься сланцевий газ.

Свободівці закликали відкласти і доопрацювати сланцеву угоду. Регіонали однозначно заявили про підтримку питання.

«Потрібно підтримати угоду, інакше нам залишиться хиріти в своїй екологічно чистій національній гордині», – заявив депутат від ПР Михайло Козяр.

Під час внесення пропозицій до рішення про погодження угоди до сесійного залу обласної ради зайшли шість жінок, які почали вигукувати гасла проти сланцевого газу: Ганьба зрадникам народу, Сланцевий газ — другий Чорнобиль. У цій ситуації депутат Дзюдзь запропонував поставити питання на голосуванну у цілому. Заступник голови облради В. П’ятак поставив пропозицію на голосування, у результаті обласна рада більшістю голосів погодила сланцеву угоду.

Оставьте комментарий