«За» проект угоди про розподіл продукції між урядом та компанією «Шеврон» у рамках розробки Олеської площі вже зібрано 59 підписів депутатів ЛОР.

Про це 3 жовтня під час громадського обговорення щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі заявила голова Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

Нардеп зазначила, що це питання є заполітизоване. З її слів, насправді, сьогоднішня влада хоче приховати ту розруху, політичні репресії, які відбуваються в Україні, і показати Європі, що в державі є великі поклади нетрадиційного газу і що вона з нетерпінням чекає інвесторів.

«Відповідно до законодавства України, угода (про розподіл продукції між урядом та компанією «Шеврон» у рамках розробки Олеської площі) має пройти екологічну, економічну та правову експертизу. Без цього вона не може бути на розгляді у сесійній залі. Я хочу побачити підписи і почути прізвища тих людей, які візьмуть на себе відповідальність за економічну, екологічну і правову частину цієї, я вважаю, злочинної угоди, – заявила Сех. – Насправді ж хочуть перекинути відповідальність на депутатів місцевих рад. Депутатів облради можна присилувати, залякати, змусити голосувати, знайти папку на них. Їх насилують сьогодні. Їхні підписи уже стоять – станом на післявчора – 59 підписів (депутатів ЛОР, які готові підтримати проект сланцевої угоди). Оце вони будуть відповідати. Не Уряд, не Міністерство».

Нардеп додала, що сьогодні спільна біда об’єднала у Києві, Донецьку, Харкові та Львові вчених, економістів, екологів та громадськість.

Голова Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех у коментарі журнаістам уточнила: «Їх (депутатів ЛОР) кликали, показували, що мають на них, і депутати підписувались».

Водночас Сех не зазначила, про депутатів з яких фракцій йдеться, додавши: «Різні депутати є. Сподіваємось, що зі «Свободою» все добре. Якщо таке буде, то таких депутатів у фракції не буде».

Нагадаємо, Львівська облдержадміністрація добиватиметься того, аби завтра, 3 жовтня, проект угоди про розподіл продукції між урядом та компанією «Шеврон» у рамках розробки Олеської площі був внесений до порядку денного сесії Львівської облради.

Як повідомлялось, у Львівській обласній раді сьогодні, 2 жовтня, відбулось громадське обговорення щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі. У ньому взяли участь представники Кабміну, народні та обласні депутати, науковці та громадськість. Чиновники запевнили, що у проект угоди про розподіл продукції між урядом та компанією «Шеврон» у рамках розробки Олеської площі були внесені необхідні зміни. Науковці й експерти мали свою позицію щодо цього.

Оставьте комментарий