«Франція продовжує оцінювати технологічний прогрес у сфері сланцевого газу, попри заборону застосування гідравлічного розриву пласта, який дотепер є єдиним шляхом видобутку газу зі сланців«, — заявив речник міністерства відновлення промисловості Беньямін Галлезо.
Schiste_0
Він скзаав, що Франція «уважно слухає» зовнішній світ і слідкує за тим, як нові технології використовуються для вирішення питання сланцевого газу з екологічної точки зору.

Він попередив, що вивчення практики видобутку сланцевого газу та нормативно-правової основи в Європі, зокрема у Великобританії, а також їх ефективності, справді займає час. Проте Галлезо також зазначив, що Франція має промислову базу, необхідну для видобутку сланцевого газу.

Він додав, що не потрібно поспіху, і Франція просувається вперед з розвитком інфраструктури, що дозволить імпортувати більше газу, наприклад СПГ-терміналом у Дюнкерку. За словами посадовця, цей процес у будь-якому випадку займе 5-10 років.

Однак, Галлезо сказав і те, що промисловість у Франції обмежена високими цінами на газ.

«Ціни на газ в США набагато нижчі, ніж в Європейському Союзі, і нафтохімічна промисловість зникає, — сказав він. — Нарощування власного видобутку природного газу може бути нашої перевагою«.

Галлезо не виключив проведення політичних дебатів, щоб «збалансувати ці речі», можливо через імпорт скрапленого газу із США. Проте, за його словами, формальних переговорів із США ще не було.

Оставьте комментарий