Гідравлічний розрив сланцевих пластів у пошуках нафти і газу майже не розвивається за межами США, проте ситуація змінюється.
Shale_Gas_Drilling_Tower
В 2014 році за межами США можуть бути пробурені рекордні 400 свердловин на сланцеві вуглеводні, більшість з яких припаде на Китай і Росію, йдеться в повідомленні енергетичних консультантів Wood Mackenzie. Відповідно до інформації, зібраної сервісною компанією Baker Hughes, кількість свердловин у Європі та Азійсько-Тихоокеанському регіоні збільшилася на 10% протягом минулого року. При цьому, більшість цих свердловин призначена для сланцевх пластів, повідомляє Bloomberg Businessweek.

«Ймовірно, відбудеться революція, — заявила виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Марія ван дер Хувен. — Проте не скрізь і не в один час. Просто так скопіювати досвід США не можна«.

«Історія повторюється, проте ніщо ніколи не буває одним і тим самим, — сказав Крістоф Рюль, головний економіст компанії BP. — Поза межами США та Північної Америки будуть вестися розробки, які будуть великими та важливими, без сумніву. Проте це займе деякий час«.

Оставьте комментарий